Grove boerenkooltapenade
220 kcal
10 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
5 eetlepels
2 tenen
½ zak
100 g
1 eetlepel
4
Dit heb je nodig
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 01 - Lekker beginnen!
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, de kappertjes en de reepjes ansjovis toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de boerenkooltapenade in een mooi schaaltje. Lekker met in een grillpan geroosterde plakjes stokbrood.
Grove boerenkooltapenade

4 personen
220 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, de kappertjes en de reepjes ansjovis toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de boerenkooltapenade in een mooi schaaltje. Lekker met in een grillpan geroosterde plakjes stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 eetlepels olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook
½ zak panklare boerenkool
100 g zwarte olijven
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets
0 citroenpeper
Dit heb je nodig
keukenmachine




