Vlees-groentespies met gepofte aardappel

570 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(22)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan


2008 week 26-27 - 2008 week 26-27

Aan de slag

  1. Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm. Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksaus en meng de rest met olie. Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie. Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar. Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksuas en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.

Wat vond je van dit recept?

Vlees-groentespies met gepofte aardappel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig