Pasta carbonara met spinazie

Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.

435 kcal

15 min. bereiden

2.5/5

(279)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillpan


Aan de slag

  1. Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.

  3. Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.

  4. Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.

  5. Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.

Wat vond je van dit recept?

Pasta carbonara met spinazie

Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig