Pompoensoep met sherry van Irene
Pompoensoep met sherry van Irene

Pompoensoep met sherry van Irene

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

45 min. bereiden
30 min. wachten
redelijk pittig
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

linzen in pot

1½ liter

kraanwater

1

verse pompoen

250 g

winterpeen

1

ui

1

rode peper

20 g

verse peterselie

2 tenen

knoflook

2

gedroogde laurierblaadjes

1 tl

gedroogde tijm

200 ml

sherry

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met zorg, aandacht, linzen en een pittig pepertje moet het lekker worden!

Aan de slag

1

Kook de linzen met het water in 30 min. gaar.

2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd vervolgens in stukken. Snijd de winterpeen grof. Snijd de ui in stukken. Voeg de groenten toe aan de linzen met de hele peper, kruiden en sherry toe. Laat alles nog 30 min. koken tot de groenten zacht zijn.

3

Verwijder de laurierblaadjes en de peper. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en garneer met de rest van de peterselie.

tip

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.