Gehaktballetjes met gele rijst en boontjes

635 kcal

30 min. bereiden

3.4/5

(71)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 pak gele rijst

    gele rijst

  • 4 eetlepels olie

    olie

  • 1 zak zoete puntpaprika's

    zoete puntpaprika's

  • 1 zak gebroken sperziebonen

    gebroken sperziebonen

  • 1 pakje boemboe voor sajoerboontjes

    boemboe voor sajoerboontjes

  • 300 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 4 eetlepels ui

    ui

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

2008 week 44-45 - 2008 week 44-45

Aan de slag

  1. Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.

Wat vond je van dit recept?

Gehaktballetjes met gele rijst en boontjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig