Tori teriyaki
Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 cm verse gember
- 600 g kipdijfilet
- 2 bosuien
- 100 ml droge sherry
- 100 ml Japanse sojasaus
- 3 el kristalsuiker
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.
combinatietip:
Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.605 mg
Ook te zien in
Tori teriyaki
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tori teriyaki
- 1 cm verse gember
- 600 g kipdijfilet
- 1 bosui
Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
- 100 ml droge sherry
Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.
- 100 ml Japanse sojasaus
- 3 el kristalsuiker
Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
- 3 el zonnebloemolie
Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor.
- 1 bosui
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.
combinatietip:
Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.