Sushirolletjes met gerookte kip

japans
borrelhapje
24 stuks
3
88
Advertentie
Ingrediënten
- 200 g sushirijst
- 2 eetlepels blanke natuurazijn
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 1 gerookte kipfilet (ca. 100 g)
- 2 bosuitjes
- 3 eetlepels wortelsalade (pot)
- 3 sushi norivellen (pak a 10 vel, 22 g)
- 4 eetlepels sojasaus
Keukenspullen
- bakpapier of plasticfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.
- Kip in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Bosuitjes wassen, schoonmaken en in lengte in dunne reepjes snijden. Wortelsalade laten uitlekken. Velletje nori met gladde kant naar beneden op bakpapier of plasticfolie (of bamboe sushimatje) leggen. 1/3 van rijst ca. 2 cm van onderkant over helft van nori verdelen. 1/3 van wortelsalade, kip en bosuireepjes op midden van rijst leggen. Nori van onderkant af strak om rijst oprollen. Met rest van nori herhalen. Met (natgemaakt) scherp mes zijkanten van rolletje bijsnijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Met natgemaakt mes rolletjes elk in 8 plakjes snijden. Sojasaus in kommetje doen en bij sushi als dipsausje serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 780 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 257 g
- vet 2 g
Ook te zien in
Kookboek: Amuses