bewaar
Lasagne van Jamie Oliver
Lasagne van Jamie Oliver
bewaar

Lasagne van Jamie Oliver

Pak uit als een Italiaanse nonna en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito!

1 uur 30 min. bereiden
55 min. oventijd
5301waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 plakken

gerookt ontbijtspek

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

2

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

3½ el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde oregano

500 g

half-om-halfgehakt

800 g

tomatenblokjes in blik

350 ml

kraanwater

15 g

verse basilicum

150 g

Parmigiano Reggiano

250 g

lasagne all'uovo

500 ml

crème fraîche

2

tomaten

Pak uit als een Italiaanse nonna en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito!

Aan de slag

1

Snijd het spek in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes.

2

Verwarm 2 el olie in een grote braadpan, voeg het spek en oregano toe en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.

3

Voeg het gehakt, tomatenblokjes, water, peper en eventueel zout toe. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.

4

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de saus. Snijd de grote basilicumblaadjes fijn en schep door de saus. Bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.

5

Breng een pan water met 1 el olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnebladen 3-4 min. om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.

6

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus, ⅓ van de crème fraîche en ⅓ van de rest van de Parmezaanse kaas. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas.

7

Snijd de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie.

8

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.

bewaartipJe kunt de lasagne van te voren bereiden, zet de lasagne pas in de oven bij gebruik. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.