Tonijn-aardappel-viskoekjes
Tonijn-aardappel-viskoekjes

Tonijn-aardappel-viskoekjes

50 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kruimige aardappels

50 ml

halfvolle melk

2 eetlepels

boter

2 blikjes

tonijn op water

2

eieren

1 zakje

verse peterselie

½ pakje

paneermeel

6 eetlepels

olie

Aan de slag

Kook de aardappelstukken in water met zout in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn, roer de melk, de boter en zout en peper naar smaak erdoor. Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Schep de tonijn en 1 ei door de puree, roer de helft van de peterselie erdoor. Kneed met vochtige handen 8-12 koekjes van het mengsel. Haal de koekjes door het paneermeel, dan door het ei en dan weer door het paneermeel. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de koekjes rondom goudbruin. Lekker met sla met peterselie.