Makreelmaaltijdsalade
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.
590 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
700 g
1
2 el
2 el
2 stengels
400 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 01 - Het grote voordeelnummer
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
- bereidingstipJe kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.
Makreelmaaltijdsalade
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
bereidingstip:Je kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g krieltjes
1 medium handsinaasappel
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
2 stengels bleekselderij
400 g verse gerookte makreelfilet




