As­per­ge­ri­sot­to met par­ma­ham

(298) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 298

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit in een pan met dikke bodem de boter en bak hierin de risottokorrels totdat alle korrels glanzen. Schenk de room erbij en laat alles al roerend sudderen tot al het vocht is opgenomen. Schenk er met een soeplepel bouillon bij en blijf roeren. Schenk er telkens opnieuw een lepel bouillon bij als de vorige hoeveelheid vocht is opgenomen. Ga verder met de witte wijn als de bouillon op is. Kook intussen in ruim kokend water de aspergetips in 2 min. gaar. Bak de parmaham in een droge koekenpan knapperig, laat afkoelen en breek in stukken. Roer net voor het serveren het grootste deel van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips door de gare risotto. Bestrooi met de rest van het basilicum, de kaas, de ham en de aspergetips.

video

Ri­sot­to ma­ken

kookles - 04:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.