Ribeye met rucolapesto
Ribeye met rucolapesto
bewaar
bewaar

Ribeye met rucolapesto

15 min. bereiden
28waarderingen

Aan de slag

1

Rasp de heft van de Parmezaanse kaas. Pureer de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de mosterd en de geraspte kaas in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg 50 ml olie in een dun straaltje toe en pureer kort tot een smeuïge pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper en laat 15 minuten staan om op smaak te komen. Dep de ribeye steaks droog met keukenpapier en bestrijk het vlees aan beide kanten met 2-3 el rucolapesto. Bewaar de ribeye afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.

2

Leg de ribeye steaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 4-6 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer ze halverwege. Leg de ribeye steaks op een grote schaal. Druppel de rest van de olie erover. Schaaf van de rest van de Parmezaanse kaas met een dunschiller mooie krullen boven het vlees.

3

Ribeye is rood of rosé gegrild het lekkerst. Hoe gaarder de ribeye, hoe minder veerkrachtig en steviger het vlees aanvoelt als u er met een vinger op drukt. Rood 1-2 minuten per kant. Rosé 2-3 minuten per kant. Doorbakken 3-4 minuten per kant.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ribeye met rucolapesto

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig