Gemarineerde groene asperges met zalm

Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.

150 kcal

15 min. bereiden, 10 min. wachten

3.1/5

(51)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 12 verse groene asperges

    verse groene asperges

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 12 plakken gerookte zalm

    gerookte zalm

Dit heb je nodig

  • barbecue of oven


Variatie op het vuur - Variatie op het vuur

Aan de slag

  1. Snijd de houtachtige onderste 2-3 cm van de asperges en leg de asperges op een schaal. Meng de olie met het citroensap, zout en wat (versgemalen) peper en bestrijk hiermee de asperges. Laat de asperges nog minimaal 10 minuten afgedekt staan, op kamertemperatuur.

  2. Leg de asperges op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten beetgaar; draai regelmatig. Wikkel elke gegrilde asperge in een plakje gerookte zalm.

  • variatietipRol de helft van de asperges in Schwarzwalder schinken, een rauwe hamsoort met een karakteristiek rookaroma.
  • Barbecuetools gebruiken

    Instructievideo - 01:33 min.

Wat vond je van dit recept?

Gemarineerde groene asperges met zalm

Dit bijgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook erg chic op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig