Paprikarijst met kipspiesjes

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- ½ komkommer
- 150 g Griekse yoghurt (naturel)
- 2 x 250 g kipfilet (in blokjes)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 1 zak paprikamix ((3 stuks groen en rood en geel), in blokjes)
Keukenspullen
- satéstokjes
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Schep de yoghurt met zout en peper naar smaak door de komkommer. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en rijg het vlees aan de satéstokjes of barbecuepennen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Verhit een wok en voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend. Verdeel de paprikarijst over 4 (diepe) borden en leg er de kipspiesjes bij. Serveer met de komkommeryoghurt.
Tip:
Wilt u kipspiesjes grillen op een barbecue, week dan eerst de houten satéstokjes een half uur in water. Zo voorkomt u dat ze vlam vatten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 66 g
- vet 22 g