Caribische varkensrollade
bewaar
bewaar

Caribische varkensrollade

50 min. bereiden
6 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Varkensrollade in ruime plastic zak doen. Schil dun van sinaasappel en limoen raspen en vruchten uitpersen. In kommetje marinade kloppen van sinaasappel- en limoenrasp, sinaasappel- en limoensap, olie, rum, suiker en piment. Marinade in plastic zak schenken, plastic zak sluiten en zak zo schudden dat hele rollade met marinade bedekt is. Rollade in zak in schaal leggen en nacht in koelkast marineren. Zak met rollade af en toe keren.

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rollade laten uitlekken en boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en rollade ca. 40 min. grillen. Rollade op plank leggen, afdekken en 5 min. laten rusten. Rolladenet losknippen en verwijderen. Rollade in plakken snijden, op schaal leggen en bestrooien met tijm. Lekker met Mexicaanse tortillasalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek)

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Caribische varkensrollade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig