Paella met kip, chorizo en kip
Paella met kip, chorizo en kip
bewaar
bewaar

Paella met kip, chorizo en kip

Dit rijstgerecht wordt overal in Spanje weer anders gemaakt, maar de eerste paella werd bereid in... inderdaad: Valencia!

50 min. bereiden
155waarderingen

Aan de slag

1

Was de snijbonen, snijd in stukken van ca. 5 cm. Maak de paprika en schoon en snijd in stukjes. Giet de tomaten af, bewaar het vocht en snijd ze fijn. Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 x1 cm.

2

Verhit ineen grote pan de olie. Bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en bak met de paprika 2 min. mee. Voeg paprikapoeder en tomaten met vocht toe.

3

Breng het water met bouillonblokjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de saffraan toe. Roer de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon en snijbonen toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op middelhoog vuur droog.

4

Schep na ca. 10 min. de boterbonen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gamba's of mosselen door de rijst en warm kort mee.

variatietipPaella wordt in veel variaties gemaakt. In Spanje heeft elke familie een eigen recept. Vaak gaat er behalve kip ook konijn in en vervalt de chorizo. In plaats van gamba's kunnen grote gepelde garnalen of gekookte mosselen gebruikt worden, maar nog authentieker is het om slakken te gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paella met kip, chorizo en kip

Dit rijstgerecht wordt overal in Spanje weer anders gemaakt, maar de eerste paella werd bereid in... inderdaad: Valencia!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig