bewaar
Sgroppino (scroppino)
Sgroppino (scroppino)
bewaar

Sgroppino (scroppino)

De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.

5 min. bereiden
3 uur wachten
547waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 ml

prosecco

100 ml

wodka

1

limoen

1 l

citroensorbetijs

Dit heb je nodig

  • champagneflûtes

De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.

Aan de slag

1

Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.

2

Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.

algemeenWeetje! Sgroppino komt uit Noord-Italië. Je drinkt het bijvoorbeeld tussen twee gangen door of als verfrissend welkomstdrankje.

Sgroppino

Instructievideo - 01:20 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sgroppino (scroppino)

De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig