Kabeljauwhaasje met coquilles

Advertentie
Ingrediënten
- 200 ml visfond (pot 380 ml)
- 100 ml droge witte wijn
- 4 x 250 g kabeljauwhaasjes (in 8 stukken)
- 2 x 12 sint-jakobsschelpen (zak 300 g, diepvries)
- 2 el bloem
- 250 g boter (in blokjes)
- 4 el olijfolie
- 4 el bieslook ((bakje 25 g), fijngesneden)
- 1 citroen (geperst)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Schenk de visfond en de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep de bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg toe aan de kabeljauw en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en klop met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 8 borden en schenk de saus erover.
Tip:
Let op: dit recept is voor 8 personen. Halveer de ingrediënten als je het recept voor 4 personen maakt.

Vis en vlees bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g