Ge­le rijst ge­kookt in ko­kos­melk

(20) waardeer
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst wassen tot het water helder is. Sjalotjes pellen en snipperen. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Citroen doormidden snijden en een helft uitpersen. Kruidnagels in 1 citroenschil steken (rest van citroen wordt niet gebruikt). In pan olie verhitten en sjalotjes 1 minuut zachtjes bakken. Rijst, koenjit, ketoembar en djinten toevoegen en omscheppen. Kokosmelk, bouillontablet, sereh, citroenschil en zout toevoegen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking gaarkoken. Tussentijds 2 keer omscheppen. Als rijst bijna gaar is opletten dat er nog voldoende kookvocht is. Rijst van vuur af, met deksel op pan, 10 minuten laten nagaren. Sereh en citroenschil verwijderen. Rijst desgewenst met peperbloemen garneren (zie tip).

Tip:

Bloemen van rode peper: Snij rode pepers van de punt naar beneden in smalle repen. Laat de bodem met de steel heel. Leg de pepers in ijswater zodat de repen omkrullen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.