Maaltijdpindasoep
Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g mienestjes
- 1 ui
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
- 485 ml basis voor kippensoep (pot)
- 180 g kipfilet
- 100 g pindakaas (pot)
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
Advertentie
Bereiden
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min. Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.
- Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.
bereidingstip:
Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 490 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.825 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Maaltijdpindasoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdpindasoep
- 200 g mienestjes
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 ui
Snijd ondertussen de ui in parten.
- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
- 485 ml basis voor kippensoep
Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.
- 180 g kipfilet
Snijd de kipfilet in reepjes.
- 100 g pindakaas
Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook.
- 250 g koelverse gebroken sperziebonen
Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.
Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.
bereidingstip:
Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.