Pi­kan­te cur­ry met bos­ui

(93) waardeer
thais hoofdgerecht 4 personen
3 93

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 200 ml kookwater. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 6 min.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de uisnippers en het wit van de bosuien goudbruin in 5 min., bak de paprika 2 min. mee. Schep de uien en paprika uit de wok. Bak de kalkoenfilet onder af en toe keren goudbruin. Voeg de boemboe toe met het kookwater van de rijst, schep de uien en paprika erbij en stoof nog 5 min. Giet de sperziebonen af en schep ze ook erdoor.
  3. Verdeel de kalkoenfilet over 4 borden. Schep de groene curry ernaast en bestrooi de borden met bosui. Serveer de pandanrijst erbij.

Tip:

Voor een wat zachtere smaak kunt u 200 ml kokosmelk gebruiken in plaats van het kookwater van de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.