Kip met taugé in zoetzure saus

Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.

535 kcal

25 min. bereiden

3.3/5

(152)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram witte rijst

    witte rijst

  • 380 gram kipfiletreepjes

    kipfiletreepjes

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 ui

    ui

  • 535 gram Chinese zoetzure saus

    Chinese zoetzure saus

  • 125 gram taugé

    taugé

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 3 stuks bosuien

    bosuien

Dit heb je nodig

  • wok


2010 week 24-25 - 2010 week 24-25

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 5 min. goudbruin.

  2. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de zoetzure saus toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 min. garen. Voeg de taugé aan de saus toe en warm nog 1 min. door.

  3. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in smalle ringetjes. Meng de komkommer en de bosui met een beetje zout. Giet de rijst af. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst en de komkommersalade.

  • serveertipSchep eventueel wat slasaus of dressing door de komkommersalade.
  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip met taugé in zoetzure saus

Vraag de kids wat ze willen eten, en dit gerecht is een grote kanshebber.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig