- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de mosselen goed droog. 
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook 1 min. Schep de knoflook met een schuimspaan uit de wok in een kom. Roerbak in de knoflookolie de mosselen 2 min. Voeg ze toe aan de knoflook. Roerbak in het bakvet de roerbakmix en de komkommer 5 min. Voeg de mosselen, de knoflook en de woksaus toe en breng aan de kook. 
- Giet de rijst af en voeg toe aan de mosselen met groente. Roer de taugé erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht in 4 diepe borden. 
Mosselen en groente in zoetzure saus

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de mosselen goed droog. 
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook 1 min. Schep de knoflook met een schuimspaan uit de wok in een kom. Roerbak in de knoflookolie de mosselen 2 min. Voeg ze toe aan de knoflook. Roerbak in het bakvet de roerbakmix en de komkommer 5 min. Voeg de mosselen, de knoflook en de woksaus toe en breng aan de kook. 
- Giet de rijst af en voeg toe aan de mosselen met groente. Roer de taugé erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht in 4 diepe borden. 
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 zak mosselen
3 el olie
1 teen knoflook
1 zak champignon roerbakmix
½ komkommer
100 ml woksaus
1 bakje taugé