Spaghetti alla carbonara
Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Pasta carbonara zoals hij hoort: zonder room, met ei en kaas.

20 min. bereiden
813waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gerookt ontbijtspek

25 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2

middelgrote eieren

300 g

spaghetti

50 g

Parmigiano Reggiano

50 g

Pecorino Romano

1 tl

versgemalen zwarte peper

Pasta carbonara zoals hij hoort: zonder room, met ei en kaas.

Aan de slag

1

Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.

2

Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

tip

dieettipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Spaghetti carbonara maken

Instructievideo - 00:44 min.