Milde thaise varkensvleescurry

thais
hoofdgerecht
4 personen
3
149
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst (pak 400 g)
- 2 el olie
- 1 schaal varkensreepjes (naturel (360 g))
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 bakje boemboe rode curry (100 g)
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 2 x 350 g broccoli
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de varkensreepjes al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Roer de boemboe en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Ook deze is heel smakelijk. Kook de plakjes steel samen met de roosjes in weinig water met zout in 5 min. beetgaar.
- Verdeel de rijst en de varkensvleescurry over 4 borden en serveer met de broccoli. Lekker met kroepoek.
Tip:
De boemboe in dit gerecht is niet zo pittig en wordt nog milder door de kokosmelk. Daardoor is het gerecht ook geschikt voor kinderen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 77 g
- vet 21 g