Zalm­ri­sot­to met bleek­sel­de­rij

Risotto kun je met 1001 dingen maken. Maar deze met vis komt hoog op ’t favorietenlijstje.

(240) waardeer
italiaans hoofdgerecht Risotto kun je met 1001 dingen maken. Maar deze met vis komt hoog op ’t favorietenlijstje. 4 personen
3 240

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Houd het blad van de bleekselderij apart, snijd de stengels in boogjes. Snijd de zalmfilet in blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de bleekselderijboogjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.
 2. Voeg 250 ml bouillon toe en laat de risotto de bouillon al roerend opnemen. Voeg vervolgens al roerend steeds een flinke scheut bouillon toe tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar. Voeg na 10-12 min. de zalmblokjes toe.
 3. Roer de slagroom door de risotto en verwarm nog 1 min. Schep er de helft van de kaas door en breng op smaak met peper en weinig zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en bestrooi met het bleekselderijblad en de rest van de kaas.

Tip:

Vervang de zalmfilet door 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 654 kcal
 • eiwit 33 g
 • koolhydraten 63 g
 • vet 29 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Zalmrisotto met bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­ri­sot­to met bleek­sel­de­rij

1
1
 • 1 struik bleekselderij
 • 300 g diepvries wilde zalm
 • 750 g groentebouillon van tablet
 • 1 ui
 • 2 el traditionele olijfolie

Houd het blad van de bleekselderij apart, snijd de stengels in boogjes. Snijd de zalmfilet in blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Snipper de ui fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.

2
2
 • 300 g risottorijst

Voeg de bleekselderijboogjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.

3
3

Voeg 250 ml bouillon toe en laat de risotto de bouillon al roerend opnemen. Voeg vervolgens al roerend steeds een flinke scheut bouillon toe tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.

4
4

Voeg na 10-12 min. de zalmblokjes toe.

5
5
 • 125 ml verse slagroom
 • 100 g Parmigiano Reggiano-flakes

Roer de slagroom door de risotto en verwarm nog 1 min. Schep er de helft van de kaas door en breng op smaak met peper en weinig zout. Verdeel de risotto over diepe borden en bestrooi met het bleekselderijblad en de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.