Gehaktschotel met rijst
Gehaktschotel met rijst

Gehaktschotel met rijst

Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!

55 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

400 g

rundergehakt

1 pak

Zuid-Afrikaanse bobotie sausmix

250 ml

kraanwater

125 ml

sour cream

75 g

ongezouten gemengde noten

1

Conference handpeer

2

komkommers

120 g

mangochutney

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul. Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes. Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

2

Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.