Ovenschotel met ui en spek
Ovenschotel met ui en spek

Ovenschotel met ui en spek

Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

ui

150 g

ontbijtspek

1 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

5

middelgrote eieren

200 ml

koksroom

100 g

gemalen belegen kaas 48+

2 g

ongezouten roomboter

450 g

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in ringen en het de ontbijtspek in stukjes.

2

Bak het spek in een grote koekenpan ca. 3 min. uit. Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor. Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm. Haal het uimengsel van het vuur. Meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.