Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie
Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie
bewaar
bewaar

Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie

Twijfel je of je genoeg hebt aan 1 tosti? Maak er gewoon een hele ovenschotel van! Goed 'belegd' met spinazie, tomaat en ham, dus vult ook nog eens. Door nog een ei-mengel eraan toe te voegen maak je er eigenlijk een soort hartige broodpudding van.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
31waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper.

2

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de bieslook fijn. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de rest van de boter en beleg met ⅔ van de plakken kaas, de ham, spinazie en plakjes tomaat. Dek af met de rest van de sneetjes brood en snijd diagonaal door.

3

Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk, ⅔ van de bieslook, peper en eventueel zout en schenk over het brood. Snijd de rest van de plakjes kaas in stukjes en verdeel erover. Bak de tosti-ovenschotel ca. 45 min. in de oven. Garneer met de rest van de bieslook.

variatietipOok lekker met courgette en andere soorten kaas.
vegatipLiever vegetarisch? Vervang de ham dan door AH Terra Plantaardige spekjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie

Twijfel je of je genoeg hebt aan 1 tosti? Maak er gewoon een hele ovenschotel van! Goed 'belegd' met spinazie, tomaat en ham, dus vult ook nog eens. Door nog een ei-mengel eraan toe te voegen maak je er eigenlijk een soort hartige broodpudding van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig