Spinazie-hamquiche
Eén ei is geen ei: daarom pronken er op deze taart vier!

Advertentie
Ingrediënten
- 275 g vers bladerdeeg
- 6 middelgrote eieren
- 1 ui
- 160 g schouderham (dikke plak)
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
- 125 ml crème fraîche
- 75 gemalen belegen kaas 48+ (zakje)
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg, verwijder het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
- Kook ondertussen 4 eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.
- Neem de bodem uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Spinazie-hamquiche
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 955 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Spinazie-hamquiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-hamquiche

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 275 g vers bladerdeeg
- 2 el traditionele olijfolie
Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg, verwijder het bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.

- 4 middelgrote eieren
- 1 ui
- 160 g schouderham
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. Snipper de ui en snijd de ham in blokjes.

- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken.

Giet het vocht van de spinazie af en voeg de ham toe.

Neem de bodem uit de oven en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de eieren erin.

- 2 middelgrote eieren
- 125 ml crème fraîche
- 75 gemalen belegen kaas 48+
Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het eimengsel over de vulling.

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!