Pizza calzone
Pizza calzone

Pizza calzone

30 min. bereiden
25 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

mix voor pizzabodem

150 g

witte druiven

2 blikjes

artisjokharten

200 g

roquefort

1 blik

tomatenblokjes

2 theelepels

gedroogde oregano

zout en peper

½ zakje

verse bieslook

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pizzadeeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Druiven halveren. Artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden. Roquefort verkruimelen. Druiven, kaas, artisjok, tomatenblokjes en oregano mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erboven fijn knippen. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Ieder deel uitrollen tot ronde lap. 1/4 deel van vulling in midden op elke deeglap leggen en dichtklappen. Randen goed aandrukken. Calzones in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met frisse salade.