Hartige taart met Smac
Hartige taart met Smac

Hartige taart met Smac

25 min. bereiden
25 min. wachten
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

bladerdeeg (diepvries)

1 blikje

Smac

4

eieren (middel groot)

125 ml

koksroom

zout en peper

1 zakje

gemalen belegen kaas

1 krop

ijsbergsla

1 dl

sladressing naturel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Smac in reepjes snijden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Smac en kaas over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sla schoonmaken en in schaal mengen met dressing. Taart serveren met sla.