Chickenwrap met chilibonenpuree

Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

460 kcal

15 min. bereiden, 15 min. wachten

3.2/5

(66)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram kipfilet

    kipfilet

  • 2 theelepel paprikapoeder

    paprikapoeder

  • 3 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 groene paprika

    groene paprika

  • 400 gram chilibonen in blik

    chilibonen in blik

  • 4 tortillawraps

    tortillawraps

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

  • 1 avocado

    avocado

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  • staafmixer


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.

  3. Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.

Wat vond je van dit recept?

Chickenwrap met chilibonenpuree

Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig