Zomerse kikkererwtensoep
Zomerse kikkererwtensoep

Zomerse kikkererwtensoep

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

kikkererwten

4

worteltjes

3 el

olijfolie

2 zakken

panklare prei

1 pot

rundvleesbouillon met rundvlees

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

gemalen Parmezaanse kaas

1

stokbrood

Aan de slag

Kikkererwten laten uitlekken. Helft hiervan fijnprakken. Worteltjes schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan olie verhitten. Prei en wortel ca. 3 minuten bakken. Hele kikkererwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Vleesbouillon, geprakte kikkererwten en 500 ml water toevoegen. Soep ca. 10 minuten laten koken. Peterselie fijnknippen en over soep strooien. Soep serveren met parmezaanse kaas en stokbrood.