Waterzooi van vis met peultjes

430 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verdeel de bosui, bleekselderij, peterselie en tijm in een hapjespan. Leg de stukken vis en de peultjes ertussen en verdeel de blokjes boter erover. Strooi er zout naar smaak over en maal er royaal peper boven.

  2. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zo dat het vocht net tegen de kook aan blijft en laat de vis en groenten in ca. 10 min. gaar worden.

  3. Verdeel de waterzooi over 4 warme diepe borden. Lekker met (kant-en-klare) crostini of sneetjes stokbrood.

  • algemeenWaterzooi is een typisch Vlaams gerecht. 'Zooi' staat voor de heerlijke bouillon waar de vis en de eerste zomergroenten in worden gestoofd.

Waterzooi van vis met peultjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig