Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen

615 kcal

50 min. bereiden

3.4/5

(57)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ui

    ui

  • 1 teentje knoflook

    knoflook

  • 2 courgettes

    courgettes

  • 5.5 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 2 bakjes oesterzwammen

    oesterzwammen

  • 1 blikje artisjokharten

    artisjokharten

  • 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade

    zongedroogde tomatentapenade

  • 300 gram risottorijst

    risottorijst

  • 100 ml witte wijn

    witte wijn

  • 1 groentebouillontablet

    groentebouillontablet

  • 150 gram Tête de Moine (kaas)

    Tête de Moine (kaas)

  • 0 peper

    peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • uitsteekvormpje doorsnede ca. 8 cm

  • grillpan


Aan de slag

  1. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Courgettes wassen en in lengte halveren. Van snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven. Rest van courgettes in blokjes snijden. Grillpan dun inwrijven met 1/2 eetlepel olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen. Courgetteblokjes in grillpan ca. 5 minuten al omscheppend grillen. Uit pan nemen en laten afkoelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.

  2. In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glazig zijn. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Laatste ca. 5 minuten courgetteblokjes meewarmen. Intussen kaas met slinger in krullende plakjes schaven. Helft door risotto roeren. Op smaak brengen met peper. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 minuten bakken. Artisjokken toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met peper. Intussen risottotaartjes maken: ring in midden op bord plaatsen. Courgetteplakje aan binnenkant tegen ring leggen en ring vullen met risotto. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen. Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen. Tomatentapenade eromheen druppelen.

Wat vond je van dit recept?

Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig