Struisvogelbraai met abrikozensaus
Struisvogelbraai met abrikozensaus

Struisvogelbraai met abrikozensaus

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

struisvogelbiefstukjes

2 theelepels

gemalen piment

chilipeper uit de molen

1

ui

2 eetlepels

olie

1 teen

knoflook

½ eetlepel

kerriepoeder

2 eetlepels

azijn

6 eetlepels

abrikozenjam

zout en peper

2 eetlepels

koude boter of margarine

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

1

Vlees bestrooien met piment en chilipeper. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten en ui al omscheppend in ca. 5 minuten zacht fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriepoeder en azijn erdoor roeren, 1 dl water erbij schenken en op laag vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus met staafmixer pureren.

2

Grillpan gloeiend heet laten worden. Biefstukjes met rest van olie bestrijken en in grillpan in ca. 8 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen saus opnieuw verwarmen. Jam door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Boter in kleine blokjes snijden en van vuur af door saus kloppen. Biefstukjes bestrooien met zout en op vier borden leggen. Iets saus erop scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met maïssalade en gebakken aardappels met boontjes.