Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g groene aspergetips
- 100 g gerookte kipreepjes
- ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in dunne reepjes)
- 2 bakjes eiersalade (met bieslook (a 150 g))
- 8 sneetjes donker roggebrood (Fries)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Van aspergetips onderkant afsnijden. In steelpan met ruim kokend water aspergetips in 4 min. beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Driekwart van kipreepjes en helft van basilicum door eiersalade scheppen. Sneetjes roggebrood royaal bestrijken met eiersalade. Aspergetips (met kopjes allemaal naar één kant) erop leggen. Peper en rest van kipreepjes en basilicum erover strooien. Op vier borden steeds 2 sneetjes roggebrood op elkaar leggen met eiersalade bovenop.
Tip:
Deze dubbeldekker is heerlijk als stevige lunch of als makkelijk zaterdagavondgerecht. Voor een ontbijt of brunch kunt u de sneetjes roggebrood met eiersalade ook als enkele open sandwich geven (dus niet als dubbeldekker!).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 43 g
- vet 24 g