Israëlische eierschotel
Israëlische eierschotel

Israëlische eierschotel

25 min. bereiden
567waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

1

rode peper

1

paprikamix

400 ml

tomatenblokjes

300 g

couscous

250 g

cherrytomaten

4

middelgrote eieren

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbruin. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

2

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Voeg de peper met de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kook met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en voeg toe aan de groentesaus. Schep om en breek de eieren boven de pan. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 5 min. stollen. Serveer met de couscous.

tip

allergietipHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

variatietipDeze eierschotel is ook lekker met geroosterde shoarmabroodjes.