bewaar
'Soto ajam' met prei en Chinese kool
'Soto ajam' met prei en Chinese kool
bewaar

'Soto ajam' met prei en Chinese kool

Vullende maaltijdsoep geïnspireerd op soto ajam. laat de smaken lekker intrekken, want de volgende dag is -ie nog lekkerder.

1 uur bereiden
zeer pittig
459waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

2

uien

3 tenen

knoflook

4 el

zonnebloemolie

2 tl

sambal badjak

1 el

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen citroengras

4 el

Thaise vissaus

6 cm

verse gember

1½ liter

kippenbouillon van tablet

2

aardappelen

1

prei

300 g

kipfilet

½

Chinese kool

4 el

gebakken uitjes

Vullende maaltijdsoep geïnspireerd op soto ajam. laat de smaken lekker intrekken, want de volgende dag is -ie nog lekkerder.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, sambal, koriander, citroengras en vissaus 3 min. Schil en snijd de gember in plakjes en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken. Was en snijd de prei in ringen. Snijd de kipfilet en de Chinese kool in reepjes. Voeg de prei en de kipfilet toe en laat nog 10 min. koken tot de kip net gaar is. Voeg de Chinese kool toe en laat in 1 min. een beetje slinken.

3

Halveer de eieren. Verdeel de soep over kommen. Leg in elke kom een half ei en bestrooi met de gebakken uitjes.

variatietipWil je de soep maken met zelfgemaakte kippenbouillon (zoek op '365234' op de site voor het recept)? Gebruik dan 300 gram kippenvlees en 1,5 liter bouillon i.p.v. het water, de kippenbouillonblokjes en kipfilet.

combinatietipLekker met rijst.

bewaartipTot en met stap 2 kun je de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat snel afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Breng al roerend aan de kook en ga verder met stap 3.

variatietipRoerbak de rest van de Chinese kool 4 min. met 1 el olie en 1 tl sambal.