Chinese tomatensoep
De kipdrumsticks en gemberpoeder maken dit lunchgerecht helemaal af.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 575 g kipdrumsticks (schaal)
- 1.2 liter kippenbouillon van tablet (1 tablet per 600 ml)
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 1 el kraanwater
- 1 el tarwebloem
- 2 tl gemalen gember
- 6 romatomaten (ontveld)
- 2 el kristalsuiker
- 1 el azijn
- 50 g mihoen (pakje)
- 2 bosuien (zakje)
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.
- Voeg samen met de ontvelde tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
- Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.

Tomaat ontvellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.120 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Chinese tomatensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese tomatensoep
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 575 g kipdrumsticks
- 1.2 liter kippenbouillon van tablet
Maak ondertussen de bouillon van tabletten. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem daarna de kip uit de pan en laat afkoelen.
- 70 g tomatenpuree
- 1 el kraanwater
- 1 el tarwebloem
- 2 tl gemalen gember
Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.
- 6 romatomaten
Ontvel ondertussen de tomaten.
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken.
- 2 el kristalsuiker
- 1 el azijn
Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
- 50 g mihoen
Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- 2 bosuien
Verdeel de soep, mihoen en kip over de kommen. Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de soep hiermee.