Aziatische biefreepjes met oestersaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 275 g meergranenrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 320 g biefstukken
- 1 aubergine
- 150 g oesterzwammen
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el oestersaus
- 125 g taugé
- 3 bosuien
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in reepjes en de aubergine in blokjes. Snijd de oesterzwammen in stukken.
- Verhit ⅓ van de olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 min. bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 min. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout.
- Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 min. Snijd de bosui in schuine ringen en bestrooi over de groente. Verdeel samen met de rijst over kommen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aziatische biefreepjes met oestersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische biefreepjes met oestersaus
- 275 g meergranenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 320 g biefstukken
- 1 aubergine
- 150 g oesterzwammen
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in reepjes en de aubergine in blokjes. Snijd de oesterzwammen in stukken.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 min. bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Neem het vlees uit de wok. Verhit de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 min.
- 2 el oestersaus
Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout.
- 125 g taugé
Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 min.
- 3 bosuien
Snijd de bosui in schuine ringen en bestrooi over de groente. Verdeel samen met de rijst over kommen.