Preitaart met mascarpone
Preitaart met mascarpone

Preitaart met mascarpone

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
227waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

5

preien

250 g

champignons

25 g

ongezouten roomboter

250 g

mascarpone

250 g

roomkaas kruiden

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1

middelgroot ei

320 g

schouderham

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

2

Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen. Kook de prei 7 min. in water met zout.

3

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.

4

Klop de mascarpone los met de roomkaas, oude kaas en het ei.

5

Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.

tip

bereidingstipJe kunt de preitaart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C op. Koud is de preitaart ook lekker.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.