bewaar
Preitaart met mascarpone
Preitaart met mascarpone
bewaar

Preitaart met mascarpone

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
232waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

roomboter bladerdeeg

5

preien

250 g

champignons

25 g

ongezouten roomboter

250 g

mascarpone

250 g

roomkaas kruiden

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1

middelgroot ei

320 g

schouderham

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

2

Snijd de prei in de lengte tot halverwege in en was ze onder stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen. Kook de prei 7 min. in water met zout.

3

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min.

4

Klop de mascarpone los met de roomkaas, oude kaas en het ei.

5

Snijd de ham in blokjes. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in 40-45 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de preitaart 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast. Warm in ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C op. Koud is de preitaart ook lekker.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preitaart met mascarpone

De mascarpone geeft deze hartige taart een romige smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig