Preitaart
Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei in delen met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. eventueel af met aluminiumfolie.
Preitaart
Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei in delen met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. eventueel af met aluminiumfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
½ el milde olijfolie
1 el ongezouten roomboter
800 g koelverse gesneden prei
2 el gedroogde basilicum
3 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
100 g hamreepjes
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)