Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus
Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

Gelakte varkensmedaillons met port-saliesaus

50 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalotje

½ teentje

knoflook

1 eetlepel

honing

1 pot

vleesfond

5 eetlepels

boter of margarine

1 dl

rode port

2 eetlepels

rode wijnazijn

2

varkenshaasjes

zout

peper

4

salieblaadjes

Aan de slag

1

Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen. In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.

2

Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan. Plakken bestrooien met zout en peper. In pan 2 eetlepels boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken. Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken. Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Salie verwijderen. Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen. Varkensplakken over vier borden verdelen. Saus erover en ernaast scheppen. Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.

tip

algemeenDoe de boter in blokjes bij de saus en klop de saus met een staafmixer tot een mooie schuimige saus.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.