bewaar
Risotto met raapstelen en rucola
Risotto met raapstelen en rucola
bewaar

Risotto met raapstelen en rucola

25 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

grote ui

1 teen

knoflook

200 g

raapstelen

30 g

rucola

2 el

ongezouten roomboter

350 ml

kippenbouillon

150

risottorijst

40 g

Parmezaanse kaas

½ tl

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof. Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.

2

Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe. Rasp ondertussen de kaas. Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.