Risotto met groene groenten
Geniet van deze vegetarische variant van Italiaanse risotto.
Aan de slag
Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot. Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee. Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Risotto met groene groenten
Geniet van deze vegetarische variant van Italiaanse risotto.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot. Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee. Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
1 sjalot
250 g verse groene asperges
200 g verse haricots verts
50 g ongezouten roomboter
300 g Arborio risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 l kraanwater
2 kruidenbouillontabletten
100 g verse sugarsnaps