Riefpannekoke
Riefpannekoke

Riefpannekoke

1 uur 20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1 kilo

vastkokende aardappels

3

eieren

zout

peper

1 pak

meergranen pannenkoekbeslag

9 dl

melk

2½ dl

olie

Aan de slag

Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca. 10 minuten iets laten afkoelen. Boven kom aardappels raspen ('rieven'). 1 Ei breken en met zout en peper door aardappels scheppen. Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken. In koekenpan ca. 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat bodem bedekt is. Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp. Als onderkant bruin is pannenkoek keren en andere zijde op middel hoog vuur bruin en knapperig bakken. Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn. Riefpannekoke direct serveren met honing of stroop.