bewaar
Sukadelapjes
Sukadelapjes
bewaar

Sukadelapjes

Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is. Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.

2 uur 45 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

sukadelapjes

1

ui

40 g

ongezouten roomboter

2

gedroogde laurierblaadjes

2

kruidnagels

2 el

azijn

Dit is zo'n gerecht dat het wachten meer dan waard is. Want hoe langer het duurt, hoe lekkerder het wordt.

Aan de slag

1

Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Fruit de ui ca. 2 min. mee. Bestrooi het vlees met de peper en eventueel zout. Schenk warm water in een pan tot het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Stoof het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar.

2

Proef de jus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipServeren met gekookte aardappels en rode kool.

variatietipVariaties: Met mosterd en brood: Bestrijk 2 à 3 sneetjes bruin brood zonder korst met mosterd. Laat de sneetjes in de jus meestoven. Laat azijn weg. Met ontbijtkoek en sjalotjes: Pel en snipper 8 sjalotjes en fruit ze mee in plaats van de ui. Verkruimel 2 à 3 sneetjes ontbijtkoek of kruidkoek boven de jus. Met tutti frutti en appelsap: Vervang 3 dl water door appelsap. Laat 1 zakje tutti frutti het laatste half uur in de jus meestoven. Bind de jus met 2 theelepels (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.

bereidingstipGebruik een vlamverdeler om het vlees zo zacht mogelijk te laten stoven. Je kunt de jus binden met 1 theelepel (met water gladgeroerd) aardappelmeel of maïzena.