Lintpasta met lente-spinaziesaus
Supersnel gerecht voor op haastige, doordeweekse dagen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 35 g ongezouten roomboter
- 2 sjalotjes
- 250 g verse tagliatelle (pak 250 g)
- 2 dl verse slagroom
- 450 g diepvries bladspinazie
- 100 g Parmigiano Reggiano (geraspt)
Keukenspullen
- diepe sauspan
Advertentie
Bereiden
- Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in de sauspan de boter en bak de sjalotjes kort.
- Voeg de slagroom en spinazie toe en breng de saus in ca. 4 min. aan de kook. Voeg 2/3 van de parmezaanse kaas toe en laat even smelten. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schenk de spinaziesaus erover. Garneer met de rest van de kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Lintpasta met lente-spinaziesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lintpasta met lente-spinaziesaus
- 35 g ongezouten roomboter
- 2 sjalotjes
- 250 g verse tagliatelle
Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Verhit intussen in de sauspan de boter en bak de sjalotjes kort.
- 2 dl verse slagroom
- 450 g diepvries bladspinazie
- 100 g Parmigiano Reggiano
Voeg de slagroom en spinazie toe en breng de saus in ca. 4 min. aan de kook. Voeg 2/3 van de parmezaanse kaas toe en laat even smelten. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schenk de spinaziesaus erover. Garneer met de rest van de kaas.